Jaarlijkse muzikale kroegentocht

Kroegentocht 2020

Kroegentocht 2020

The Creecks
» Opening: Kerkhofstraat – Vaartdijk«

The Creecks is een relatief nieuwe band uit Broechem, bestaande uit 4 enthousiaste muzikanten met een voorliefde voor country muziek. Door een toevallige ontmoeting tussen Katrien Grimon en Stefan Dehertefelt is het idee ontstaan om samen muziek te maken, liefst met zoveel mogelijk meerstemmige zangpartijen. Samen met Roel Debie op contrabas en slide gitaar en Wim Dehertefelt op percussie vormen ze sindsdien The Creecks. Ze brengen bekende en minder bekende country.
Katrien Grimon – zang
Stefaan Dehertefelt – gitaar, mandoline en zang
Roel Debie – contrabas en slide guitar
Wim Dehertefelt – percusdie, gitaar en zang.

Mary & The Maniacs
» ’t Dorp «

Mary & the Maniacs is een Party Rock Coverband, die een strakke live act brengt met hits gaande van AC/DC, Lenny Kravitz en Led Zeppelin, tot Duffy en Rihanna.
Met rockende en scheurende gitaren, hier en daar een vleugje viool (dat rockt ook!), en vooral stevige stemmen met veel power, wisselen ze echte klassiekers af met minder platgespeelde nummers.
Met Mary & the Maniacs zit je goed voor een avond ‘on the rocks’ vol ambiance!

“They are a bunch of crazy MANIACS and they sure know how to PARTY!!!”
www.maryandthemaniacs.beEME
» JH Ahoy «

Nog geen info ontvangen.

60-plus coverband
» Den Babbel «

Hoe is het zover kunnen komen ? In de jaren 6O en 7O was het dansorkest “The Funny Friends” redelijk goed bezig in deze regio en omstreken. Marcel en Paul zaliger richtten deze band op  Omstreeks 1980 kwam er een einde aan.
Maar, in 2007 broedde er iets in Oosterwijk Westerlo; Na de wekelijkse fanfarerepetitie waar Willy saxofoon speelde in Oosterwijk deed er tussen pot en pint iemand het voorstel om deze bandleden nog eens te laten optreden voor gelegenheid van Oosterwijk kermis op 7 juli 2007.
Door de jaren heen waren de bandleden vrienden gebleven en bezochten jaarlijks elkaars muziekconcerten van fanfare, bigband en harmonie.
Willy nam met een bang hartje na zijn belofte het te proberen contact op met de 5 overige leden. Allen waren bereid er nog eens in te vliegen. Raymond was na Marcel als zanger bij de band gekomen destijds en werd ook vlug bereid gevonden. Er werd vergaderd om zo vlug mogelijk een programma in elkaar te krijgen. Repetities volgden en op 7 juli 2007 was het vollen bak in het Klokkenhof in Oosterwijk en de zaal stond in rep en roer met muziek uit de golden sixtees en seventees. (zie voor beelden onze website www.zestigplusband.be !
We beslisten om geregeld te blijven samen komen en voor de gezelligheid wat muziek te bllijven maken.
De band bleef echter niet van zware tegenslagen gespaard. Op korte tijd ontvielen ons enkele zeer dierbare familieleden en bandleden. Desondanks zochten en vonden wij steun bij elkaar en staken de koppen bijeen met de vraag wat nu. Om als vrienden bij elkaar te blijven en ons maandelijks op de dagrepetitie te amuseren beslisten we door te gaan en wat herschikkingen te doen.
De naam van de nieuwe formatie was vlug gevonden “6O plus” dan maar.
Wij besloten om met 4 man verder te doen en hebben ondertussen al aardig wat optredens achter de rug in dancings enz. Muziek uit de golden sixtees en seventees is ons genre met een liefde voor muziek van The Shadows !

Bruno Roncadin uit Beringen speelt de basgitaar
Frans Michels uit Mol op de drums
Jef Kerkstoel zang en gitaar
Willy De Backer sologitaar en Keyboard.

Lilly & The Jackets
» Chiro’s Baaar Provizwaar «

Een Antwerpse band van 7 muzikanten en een geweldige zangeres proberen jullie benen los te krijgen op covers van The Blues Brothers en Spice Girls tot Anouk en Billie Eilish met een eigen toets. Het swingt en gaat moeilijk worden om stil te blijven staan!

AAHJA
» Studio De Sax «

Nog geen info ontvangen.

The Blue Chevys
» ’t Gasthuis «

Wie dacht dat zompige rock enkel uit de moerassen van Louisiana of Memphis opborrelde, mag zijn kennis bijstellen. Ook de Belgische morsige grond rond Haacht en Werchter is een vruchtbare voedingsbodem voor onversneden Roots-muziek. Levend bewijs hiervan: The Blue Chevys, de gereputeerde Roots-band die vanuit de Rock&Roll scéne evolueerde naar Rhyhtm&Blues en tevens flirt met het Americana en Soul-invloeden. The Blue Chevys maakten rond de eeuwwisseling furore met hun debuutalbum ‘Motel Birdcage’ (2003) dat in een productie van Filip “El Fish” Casteels een frisse brylcreem-bries door de Belgische Rhythm & Blues-scene joeg. Met optredens op oa. Blues Peer (BRBF) en talloze gerespecteerde festivals en clubs werden The Blue Chevys een gerespecteerde liveband in binnen- en buitenland. Hun meer eclectische album ‘Moving On” (2007) met tevens Americana invloeden leidde tevens tot een selectie voor Humo’s Rock Rally in Het Depot te Leuven.
In 2015 werd een nieuwe EP ‘Turn it Back” op de markt gebracht en die kreeg veel meeval, mede door de inbreng van blazerssectie. Het album leunt, vol zelfvertrouwen, op de ongewassen groove van een roestige kolentrein, voortgestuwd door een aanjagende Gretsch die vooraf met zompige modder werd ingesmeerd. Een live voorstelling voor Classic 21 werd door duizenden liefhebbers beluisterd op nationale radio. In 2019 werd het 30 jarig bestaan gevierd met een verzamelalbum ‘Twice Fifteen” en gaat ook Wallonië en Frankrijk voor de bijl met optredens in Devant-Les-Bois, Nancy (FR) en in de befaamde club Spirit of 66 te Verviers.
The Blue Chevys is met het rijpen van de bandleden ook rijker en gevarieerder geworden. Een nieuw album ‘The Night Calls” ligt in de steigers en wordt verder afgewerkt door Bert Van Roy die al eerder samenwerkte met De Mens, Daan en Mauro Pawlowski. Release wordt verwacht in het najaar van 2020 gevolgd door een tournee door Benelux !!
Kris Bries ( Vocals & Harp), Frederic Martello (Lead Guitar & Backing Vocals), Philippe Martello (Percussion), Jean-Luc Cremens (Bass Guitar), Sven Smekens (Rhythm Guitar), Kim Vandeweyer (Trumpet) en Koen Desloovere (Sax).

Harry Gagger
» Fuifzaal JH Ahoy «

Harry Gagger, beter bekend als ‘De Nachtegaal van het Vlaamse lied’. Samen met z’n poppy rockband brengt hij ambiance op elk podium met gekende Vlaamse klassiekers.
Harry houdt van jong en oud en waar hij komt is het feest met nummers die iedereen kan meezingen.
“Een beetje verliefd”, “Zeil je voor het eerst”, “Zij gelooft in mij”, … passeren allemaal de revue!

Facebook: https://www.facebook.com/harrygaggerofficial
Soundcloud: https://soundcloud.com/harrygagger

Shorty Jetson and the Lefthands
» Vleminckhof «

International rock’n roll and roots band. One of a kind rock, blues and pop experience. Why’s the pop in there? Cause it sticks!”
Shorty Jetson had een internationale run met Shorty Jetson and his Racketeers en dat krijgt nu een vervolg.
Deze keer wordt hij vergezeld door onder andere, Charlotte Verdick (de Voice Vlaanderen, Tiramisu, …), Kris Muyldermans (voormalig Racketeer) en Tuur Vloemans.

Ammorox
» Jincafé «


Ammorox brengt voor jullie een mix van Nederlandstalige eigen nummers en covers. Er zijn invloeden merkbaar van bands zoals De Mens, Gorki, Bart Peeters, … .
Onze sologitarist laat niemand onberoerd met riff’s en solo’s die doen denken aan de Dire straits, Arctic monkeys, …
De eigen nummers gaan over het leven, de liefde, … . Het zijn mooie verhalen die naar het einde toe vaak een leuke kwinkslag bevatten.
In de beginjaren speelde Ammorox uitsluitend covers. Dat doen wij ook nog steeds met passie! We kiezen onze covers zorgvuldig en zorgen voor enkele leuke meezingers van vroeger en nu en een stevige portie rock! Bent u een liefhebber van pop, rock en het betere gitaarwerk, mis ons dan zeker niet!
https://vi.be/platform/ammorox

Paris Texas
» De Vroege Morgen «

Paris Texas is een 5 koppige band rond songschrijvers Gerrit Hüppertz en Dave Crokaerts. De vele roadtrips door het Zuiden van de USA zijn de inspiratiebron voor hun nummers. De muziek is doorspekt van al het lekkers dat de Amerikaanse bodem te bieden heeft: van americana over traditionele bluegrass tot countrymuziek. Steeds met oog voor herkenbaarheid en melodie.

Live worden ze bijgestaan door doorgewinterde muzikanten die hun sporen eerder verdienden in de akoestische muziek. Met een steady groove, hot picking en verfijnde samenzang probeert de band de songs naar een hoger niveau te tillen.

In het voorjaar van 2019 duikt PARIS TEXAS met producer Pascal Deweze (SUKILOVE, BROKEN GLASS HEROES) in de studio om een debuutalbum in te blikken. Het album telt 13 akoestische songs, met het thema verlies als rode draad. De plaat is getiteld When You’re Gone en verschijnt op 29.11.2019 bij het jonge Belgische label TRAD records.

In de loop van 2019 werk de band een mooie concertreeks af, met als hoogtepunt het driedaagse Omagh Bluegrass Festival in Noord-Ierland. Daar kon de band het Ierse publiek overtuigen met hun energieke liveset.

LINE UP:
Gerrit HÜPPERTZ: zang & gitaar
Dave CROKAERTS: zang & gitaar
Dirk PEERAER: zang & dobro
Jan MICHIELSEN: mandoline
Maarten MICHIELSEN: zang & contrabas

Chain Of Fools
» Il Forno Rosso «

Chain of Fools Coverband is een Antwerpse band met haar roots op Linkeroever. Drummer Paco en zangeres Nancy leerden mekaar kennen in 1991 en zijn sindsdien onafscheidelijk op het podium. Iets later kwam bassist Marc erbij en in 2001 werd de band vervolledigd met gitarist Ron en toetsenman Frank… Zo vormen zij al 19 jaar lang een pop-en rockcoverband, die voornamelijk hits brengen uit de jaren 80, maar ook van recentere nummers zijn zij niet vies. Ook bij onze Noorderburen zijn zij graag geziene gasten.