Kroegentocht 2022

The Creecks

Opening: Kerkhofstraat-Vaartdijk

The Creecks is een relatief nieuwe band uit Broechem, bestaande uit 4 enthousiaste muzikanten met een voorliefde voor country muziek. Door een toevallige ontmoeting tussen Katrien Grimon en Stefan Dehertefelt is het idee ontstaan om samen muziek te maken, liefst met zoveel mogelijk meerstemmige zangpartijen. Samen met Roel Debie op contrabas en slide gitaar en Wim Dehertefelt op percussie vormen ze sindsdien The Creecks. Ze brengen bekende en minder bekende country.
Katrien Grimon – zang
Stefaan Dehertefelt – gitaar, mandoline en zang
Roel Debie – contrabas en slide guitar
Wim Dehertefelt – percusdie, gitaar en zang.

Mary & The Maniacs

‘t Dorp

Mary & the Maniacs is een Party Rock Coverband, die een strakke live act brengt met hits gaande van AC/DC, Lenny Kravitz en Led Zeppelin, tot Duffy en Rihanna.
Met rockende en scheurende gitaren, hier en daar een vleugje viool (dat rockt ook!), en vooral stevige stemmen met veel power, wisselen ze echte klassiekers af met minder platgespeelde nummers.
Met Mary & the Maniacs zit je goed voor een avond ‘on the rocks’ vol ambiance!

“They are a bunch of crazy MANIACS and they sure know how to PARTY!!!”
www.maryandthemaniacs.be

60-plus coverband

Den Babbel

Hoe is het zover kunnen komen ? In de jaren 6O en 7O was het dansorkest “The Funny Friends” redelijk goed bezig in deze regio en omstreken. Marcel en Paul zaliger richtten deze band op  Omstreeks 1980 kwam er een einde aan.
Maar, in 2007 broedde er iets in Oosterwijk Westerlo; Na de wekelijkse fanfarerepetitie waar Willy saxofoon speelde in Oosterwijk deed er tussen pot en pint iemand het voorstel om deze bandleden nog eens te laten optreden voor gelegenheid van Oosterwijk kermis op 7 juli 2007.
Door de jaren heen waren de bandleden vrienden gebleven en bezochten jaarlijks elkaars muziekconcerten van fanfare, bigband en harmonie.
Willy nam met een bang hartje na zijn belofte het te proberen contact op met de 5 overige leden. Allen waren bereid er nog eens in te vliegen. Raymond was na Marcel als zanger bij de band gekomen destijds en werd ook vlug bereid gevonden. Er werd vergaderd om zo vlug mogelijk een programma in elkaar te krijgen. Repetities volgden en op 7 juli 2007 was het vollen bak in het Klokkenhof in Oosterwijk en de zaal stond in rep en roer met muziek uit de golden sixtees en seventees. (zie voor beelden onze website www.zestigplusband.be !
We beslisten om geregeld te blijven samen komen en voor de gezelligheid wat muziek te bllijven maken.
De band bleef echter niet van zware tegenslagen gespaard. Op korte tijd ontvielen ons enkele zeer dierbare familieleden en bandleden. Desondanks zochten en vonden wij steun bij elkaar en staken de koppen bijeen met de vraag wat nu. Om als vrienden bij elkaar te blijven en ons maandelijks op de dagrepetitie te amuseren beslisten we door te gaan en wat herschikkingen te doen.
De naam van de nieuwe formatie was vlug gevonden “6O plus” dan maar.
Wij besloten om met 4 man verder te doen en hebben ondertussen al aardig wat optredens achter de rug in dancings enz. Muziek uit de golden sixtees en seventees is ons genre met een liefde voor muziek van The Shadows !

Bruno Roncadin uit Beringen speelt de basgitaar
Frans Michels uit Mol op de drums
Jef Kerkstoel zang en gitaar
Willy De Backer sologitaar en Keyboard.

Lilly & The Jackets

Chiro’s Baaar Provizwaar

Een Antwerpse band van 7 muzikanten en een geweldige zangeres proberen jullie benen los te krijgen op covers van The Blues Brothers en Spice Girls tot Anouk en Billie Eilish met een eigen toets. Het swingt en gaat moeilijk worden om stil te blijven staan!

The PHistels

Studio De Sax

Met Wijnegem als hoofdzetel heeft THe PHistels een onweerlegbaar internationaal karakter: De helft van de groep is geboren in Afrika, de andere helft woont in Vlaams-Brabant. En St-Andries kwartier is ook geen vreemde regio voor het Phistel kwartet.
Zo’n dertien jaar geleden ontmoetten drie “Phistels” elkaar toen ze op zoek waren naar muziektherapie. Dit bracht een fonetische garagepunkstijl met Jazz invloeden voort. Ze noemden deze stijl “beton Jazz”.
Er ging een half decennium voorbij met een paar hoogtepunten, maar een smaakje ontbrak. Een wedergeboorte was nodig, dus engageerden ze een nieuwe gitaarPHistel. Ze ontwikkelden een muzikale cocktail getint met New Wave. De “Beton Jazz” parfumeert nog steeds het geheel. Nadat het kwartet een knallend optreden had afgeleverd, werd duidelijk dat ze de volgende stap moesten zetten. De geboorte van de eerste Phistel-cd werd werkelijkheid.

Nu wacht de PHistels een nieuwe zoektocht, waarbij ze hun cd promoten via live-optredens. Dat ze hun liefde voor muziek en podium energie zullen delen met het publiek, is vanzelfsprekend.

The Blue Chevys

‘t Gasthuis «

Wie dacht dat zompige rock enkel uit de moerassen van Louisiana of Memphis opborrelde, mag zijn kennis bijstellen. Ook de Belgische morsige grond rond Haacht en Werchter is een vruchtbare voedingsbodem voor onversneden Roots-muziek. Levend bewijs hiervan: The Blue Chevys, de gereputeerde Roots-band die vanuit de Rock&Roll scéne evolueerde naar Rhyhtm&Blues en tevens flirt met het Americana en Soul-invloeden. The Blue Chevys maakten rond de eeuwwisseling furore met hun debuutalbum ‘Motel Birdcage’ (2003) dat in een productie van Filip “El Fish” Casteels een frisse brylcreem-bries door de Belgische Rhythm & Blues-scene joeg. Met optredens op oa. Blues Peer (BRBF) en talloze gerespecteerde festivals en clubs werden The Blue Chevys een gerespecteerde liveband in binnen- en buitenland. Hun meer eclectische album ‘Moving On” (2007) met tevens Americana invloeden leidde tevens tot een selectie voor Humo’s Rock Rally in Het Depot te Leuven.
In 2015 werd een nieuwe EP ‘Turn it Back” op de markt gebracht en die kreeg veel meeval, mede door de inbreng van blazerssectie. Het album leunt, vol zelfvertrouwen, op de ongewassen groove van een roestige kolentrein, voortgestuwd door een aanjagende Gretsch die vooraf met zompige modder werd ingesmeerd. Een live voorstelling voor Classic 21 werd door duizenden liefhebbers beluisterd op nationale radio. In 2019 werd het 30 jarig bestaan gevierd met een verzamelalbum ‘Twice Fifteen” en gaat ook Wallonië en Frankrijk voor de bijl met optredens in Devant-Les-Bois, Nancy (FR) en in de befaamde club Spirit of 66 te Verviers.
The Blue Chevys is met het rijpen van de bandleden ook rijker en gevarieerder geworden. Een nieuw album ‘The Night Calls” ligt in de steigers en wordt verder afgewerkt door Bert Van Roy die al eerder samenwerkte met De Mens, Daan en Mauro Pawlowski. Release wordt verwacht in het najaar van 2020 gevolgd door een tournee door Benelux !!
Kris Bries ( Vocals & Harp), Frederic Martello (Lead Guitar & Backing Vocals), Philippe Martello (Percussion), Jean-Luc Cremens (Bass Guitar), Sven Smekens (Rhythm Guitar), Kim Vandeweyer (Trumpet) en Koen Desloovere (Sax).

Cliff Willy

Fuifzaal JH Ahoy

Cliff Willy & Zijn Podiumboys serveren u live een wilde hoerastemming!
We brengen covers van Vlaamse schlagerklassiekers en eigen Nederlandstalige bewerkingen van bekende rockhits. Humor en interactie staan centraal. Festivals, bedrijfsparty’s, huwelijken, buurtfeesten, cafés: met coverband Cliff Willy is het alle dagen ambiance!

Shorty Jetson and the Lefthands

Vleminckhof

International rock’n roll and roots band. One of a kind rock, blues and pop experience. Why’s the pop in there? Cause it sticks!”
Shorty Jetson had een internationale run met Shorty Jetson and his Racketeers en dat krijgt nu een vervolg.
Deze keer wordt hij vergezeld door onder andere, Charlotte Verdick (de Voice Vlaanderen, Tiramisu, …), Kris Muyldermans (voormalig Racketeer) en Tuur Vloemans.

The Owls And The Orcas

Jincafé


Een spiksplinternieuwe band met een hippe sound speelt voor het eerst de pannen van het dak op “Wijnegem Zapt”. The Owls and the Orcas bestaan uit een mix van rock, songwriting en keiharde groove. Mis ze dus zeker niet, live op het Jincafe van de scouts van Wijnegem op zaterdag 30 april.

Paris Texas

De Vroege Morgen

audio
Paris Texas is een 5 koppige band rond songschrijvers Gerrit Hüppertz en Dave Crokaerts. De vele roadtrips door het Zuiden van de USA zijn de inspiratiebron voor hun nummers. De muziek is doorspekt van al het lekkers dat de Amerikaanse bodem te bieden heeft: van americana over traditionele bluegrass tot countrymuziek. Steeds met oog voor herkenbaarheid en melodie.

Live worden ze bijgestaan door doorgewinterde muzikanten die hun sporen eerder verdienden in de akoestische muziek. Met een steady groove, hot picking en verfijnde samenzang probeert de band de songs naar een hoger niveau te tillen.

In het voorjaar van 2019 duikt PARIS TEXAS met producer Pascal Deweze (SUKILOVE, BROKEN GLASS HEROES) in de studio om een debuutalbum in te blikken. Het album telt 13 akoestische songs, met het thema verlies als rode draad. De plaat is getiteld When You’re Gone en verschijnt op 29.11.2019 bij het jonge Belgische label TRAD records.

In de loop van 2019 werk de band een mooie concertreeks af, met als hoogtepunt het driedaagse Omagh Bluegrass Festival in Noord-Ierland. Daar kon de band het Ierse publiek overtuigen met hun energieke liveset.

LINE UP:
Gerrit HÜPPERTZ: zang & gitaar
Dave CROKAERTS: zang & gitaar
Dirk PEERAER: zang & dobro
Jan MICHIELSEN: mandoline
Maarten MICHIELSEN: zang & contrabas

Chain Of Fools

Il Forno Rosso

Chain of Fools Coverband is een Antwerpse band met haar roots op Linkeroever. Drummer Paco en zangeres Nancy leerden mekaar kennen in 1991 en zijn sindsdien onafscheidelijk op het podium. Iets later kwam bassist Marc erbij en in 2001 werd de band vervolledigd met gitarist Ron en toetsenman Frank… Zo vormen zij al 19 jaar lang een pop-en rockcoverband, die voornamelijk hits brengen uit de jaren 80, maar ook van recentere nummers zijn zij niet vies. Ook bij onze Noorderburen zijn zij graag geziene gasten.

Juzzboxx

Voetbalclub Wijnegem

JUZZBOXX. WAARSCHIJNLIJK DE BESTE NINETIES AND NOUGHTIES ROCK COVER BAND TER WERELD. Opgericht in 2017 nadat Yves Hertoghs en Ive Pissens hun gemeenschappelijke liefde voor jaren ’90 en jaren ’00 muziek ontdekten, en geperfectioneerd tot een glorieus viertal nadat Pieter Happel en Gregory Bossanyi werden ingelijfd, tovert JuzzBoxx je fuif, trouwfeest, festival of bedrijfsevent om in een groovy rock’n’roll nirvana. Verwacht songs van onder anderen U2, Coldplay, Snow Patrol, Muse, Editors, Red Hot Chilli Pepper, The Killers, The Strokes, The Black Keys, Arctic Monkeys, Queens Of The Stone Age, Foo Fighters. En verwacht ook bewegende ledematen, schuddende hoofden, en een heleboel plezier.