Grungblavers, dat zijn evergreens, maar dan in de taal van Rubens en Wannes.

U kent onwaarschijnlijk veel evergreens. Van Sinatra tot Stevie Wonder en Michael Jackson. Liedjes die eeuwig jong blijven. Liedjes die we nog elke dag uit volle borst meezingen met de radio in één of andere file.
Maar weet u ook wat ze betekenen? Dat Strangers in the Night geen gruwelverhaal is over een achtervolging in een gevaarlijke buurt, maar een love story over een eeuwig durende liefde op het eerste zicht? Dat Please Release Me eigenlijk een verzoek is om de valiezen te pakken, want hij heeft allang een ander lief? Wist u dat Tie a Yellow Ribbon gaat over een man die net uit de gevangenis komt en Green Green Grass of Home over een die er nog lang zal inzitten?

Een avond met de Grungblavers leert u dit en nog veel meer. Auteur Guillaume Van der Stighelen, bekend van zijn reclameverleden, vier succesvolle boeken en zijn wekelijkse bijdrage in Gazet Van Antwerpen, vertaalde meer dan vijftig evergreens in zijn moedertaal, het Antwerps. Hij bleef daarbij zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke betekenis van het lied en het resultaat is verrassend.

Begeleid door het combo van Steven Mintjens, die werkte aan talloze Studio100-producties, zingen bekende Antwerpenaren als Boogie Boy, Gene Bervoets, Erik Goossens, Dirk-The Voice-Cassiers, Jean Bosco Safari en Luc Caals de avond vol. Het geheel wordt meesterlijk aan elkaar gepraat en gezongen door ATV-presentator Marc Fransen.

Eén avond met de Grungblavers en u zal nooit meer op dezelfde manier naar uw lievelingsliedjes luisteren.