In afwachting van Wijnegem Zapt op 30 april, organiseren we traditiegetrouw al een feestje om 2020 goed in te zetten.

Op zaterdag 25 januari kan je niemand minder dan Walter Broes & The Mercenaries en Black Leather Jacket aan het werk zien op onze Kick-Off in fuifzaal Ahoy.

Deze twee ronkende namen zijn uitstekende redenen om je inkomtickets aan te schaffen, in Gemeenschapscentrum ‘t Gasthuis (beschikbaar vanaf 2 januari). Je  betaalt er slechts 7(!) euro per ticket in voorverkoop. Aan de kassa van Ahoy betaal je 10€.

Heel graag tot dan!

het Wijnegem Zapt-team

 LINE-UP 

Walter Broes & The Mercenaries

Walter Broes is geen onbekende in de internationale rootsmuziekscene. Hij was de frontman van de Belgische rock and roll / rootsrockband “The Seatsniffers”. Goed voor zestien jaar, zeven albums en ruim duizend shows in heel Europa en daarbuiten.
Eind 2016 bracht Walter Broes zijn eerste nieuwe materiaal in zes jaar uit. De plaat “Movin ‘Up” leverde opnieuw zijn unieke kijk op 50’s Rock and Roll, R&B, Country, Blues en Americana in combinatie met de post-punk houding van zijn generatie.
“Movin’ Up “kreeg geweldige persrecensies en de band speelde in heel Europa in clubs en op festivals voor enthousiaste menigten.
Broes is nog steeds de zanger, gitarist en songwriter voor deze nieuwe band. Zijn vocale en gitaarvaardigheden zijn in de loop der jaren volwassener geworden. Clark Kenis (Moonshine Reunion) speelt bas en biedt solide backing en ook af en toe lead vocals. Oude rot in het roots-vak, drummer Lieven Declercq (The Internationals) bewaakt het ritme.
De band werkte ondertussen aan nieuw materiaal en bracht in september ’19 een vinylplaat uit op het Spaanse label Sleazy Records. Op de A-kant staat “When The Ship Goes Down”, een vuil stukje Link Wray-infused rock . Op de achterkant staat “She’s coming home”, een New Orleans styled rocker gezongen door Kenis.
Verwacht een energieke show die wervelt van Rockin R&B tot stotterende Rockabilly, met virtuoze gitaar en dubbele vocalen, en zeldzame uitstapjes naar een sfeervolle Mambo of een wilde Bo Diddley-rave-up.

Black Leather Jacket

Je rock-‘n-roll loepzuiver en onversneden?
Met het Antwerpse drietal BLACK LEATHER JACKET ben je aan het juiste adres.
Overstuurde gitaren, pompende baslijnen en explosieve drums … maar vooral heerlijke songs, die rijkelijk refereren naar helden als Ty Segall, The Hives, Black Rebel Motorcycle Club én Black Sabbath.
De band schopt het met ‘Troublemaker’ in 2017 tot de finale van De Nieuwe Lichting op Studio Brussel.Er wordt daarna intensief getourd, en zalen en festivals over te lande worden platgespeeld.

In 2018 trekt het trio zich terug in de GAM Studios voor de opnames van hun debuutalbum.
En dat wordt een bijzondere plaat: de band verlaat definitief de platgetrede paden van de Vlaamse polderrock en ontwikkelt een eigen, internationaal klinkende sound: heldere garagerock, punk en rock ‘n’ roll: gebald en nijdig maar tegelijk gelaagd en intelligent.
Luister maar naar single ‘Village People’ met de volumeknop op 11 en probéér dan maar eens niét met gebalde vuist in de lucht je woonkamer of keuken rond te hossen.
Bovendien laten de jongens ook invloeden van minder voor de hand liggende genres als psychedelica en zelfs een snuif progrock binnensijpelen. Net deze veelzijdigheid maakt Black Leather Jacket één van de mogelijke sensaties van 2019: lekkere, vette rocksingles afgewisseld met ambitieuze en hoogstaande albumtracks: een winnende combinatie.
Medio januari 2019 zwierde Studio Brussel ‘Village People’ prompt op hun playlist én kwam de song direct De Afrekening binnen.
Ook op 3FM (NL) krijgt ‘Village People’ een pak airplay. Gevolg is een waanzinnige festivalzomer in België en Nederland, met passages op topfestivals o.a. Rock Herk, Rock Zottegem, Lokerse Feesten, Suikerrock en Crammerock.
Het nieuwe album ‘Tranquillizer’ verscheen op 15 november. De albumrelease show volgde op 29 november in Trix en was drie maanden op voorhand volledig uitverkocht.

Discobar Blacklabel

Een DJ duo dat vooral berucht is om de geweldige snelheid waarmee ze hun platen erdoor draaien en hun neus om op het juiste moment het juiste nummer uit de CD-koffer tevoorschijn te toveren.

Van vetten Dance, over beukende Elektro, funky R&B en zalige Drum and Bass, even stoppen in the 90’s en eindigen met volledig foute muziek; alles jagen ze er tegen een waanzinig tempo door. En ze vergeten hierbij niet om af en toe eens in mama en papa’s platenkoffer te duiken om een gouden oude van onder het stof te blazen.

Deze mannen hebben veel ervaring als het op fuiven aankomt, en weten dus ook hoe ze het publiek moeten benaderen en de sfeer erin te krijgen. Feesten verzekerd aangezien jouw favoriete feestschijf er sowieso gaat tussenzitten. Ze brengen zonder twijfel de overtreffende trap van het woord “partymusic”.
Het dak mag er af!!!